Paylaş

14 Kasım 2018 Çarşamba

PİRİ REİS'İN 500 YILLIK GİZEMLİ HARİTASI

       Deniz savaşlarındaki başarılarıyla ve önemli katkıları ile tanınan Piri Reis'in 1513 yılında çizdiği dünya haritasının gizemleri yavaş yavaş çözümlenmeye mi başlıyor?
       Bu dünya haritasını Piri Reis nasıl çizmiştir?
   500 yıl önce nasıl bir teknolojiyle nasıl bir teknikle çizildi ki adeta uzaydan bir fotoğraf çekilircesine bilgiler içeren bir harita ortaya çıkıyor.

     1513 yılında Piri Reis tarafından çizilen bu harita uzaydan çekilmiş bir fotoğraftır. Detayları  ve noktalara kadar doğru olan. Amerika Hava Kuvvetleri bu konuda "Bizim uzaydan çektiğimiz dünya fotoğraflarıyla ölçüleri aynıdır" açıklamasını yapmıştır.
      Sormamız ve farketmemiz gereken bir detay var. Bu bir harita mıdır? Yoksa uzaydan çekilmiş bir fotoğraf mıdır?
    Bu eser harita değildir. Metin Soylu'nun tümevarım metodu ile haritanın tamamlanmasıyla bu eserin bir harita olmadığını tespit etmiştir.
      Haritanın şifrelerini bilim adamlarının çözememesinin en büyük sebebi bu çalışmayı harita olarak kabul etmeleridir.
      Uzaya çıkılıp dünyanın fotoğrafı çekilmiştir. Resmedilmiştir adeta.
     İSPATI: Herkesin kabul ettiği bu dünya haritasında Latin Amerika hattı üzerinden o kuyruk olan Arjantini görüyoruz. Arjantin burada dikey olarak gelir. Bunun sebebi düzleme aktarılmış bir dünya haritası olmasıdır. Ölçeği vardır ve kuş bakışı resmedilerek yapılmıştır. En önemlisi bir haritanın harita özelliği olması için düzleme aktarılması gerekir.

Arjantin'in uzaydan çekilen fotoğrafı

     Ve burada da uzaydan çekilen dünya fotoğraflarında dünya sürekli döndüğü için karalarda dönüyor. karalarda döndüğü için Arjantin aslında dönüş istikametinde sağa doğru kıvrılıyor.
       Gelelim Piri Reis'in haritasına; Latin Amerika ve o kuyruk olan Arjantin dikey olarak gelmesi gerekir eğer bir harita olsaydı. Araşturmacı Metin Soylu harita olmadığını bu tezi ile kanıtlamıştır.

Arjantin Haritası

    Piri Reis haritayı nasıl çizmiştir peki? 
     Nasıl çizdiğine geldiğimiz de yıllarca akla getirtilen malum bir şahıs vardır. Kristof Klomb.
       Piri Reis'in haritasında bir not vardır. 6 numaralı not olarak geçmektedir. Bu notu açacak olursak; "Bütün şekil ve çizimlerimi ben Klomb'un Portekizlerden,İspanyol haritalarından yararlanarak çizdim. Kristof Klomb'un haritası ne kadar geçerli ve doğruysa benimkide o kadar doğru ve geçerlidir" der.
     Bu notu oraya Piri Reis eklememiştir. Bunun Piri Reise ait yazı olmadığını ortaya çıkaran Metin Soylu aracılığı ile bilir kişi raporu veren hattat Fuat Başardır. Yapmış olduğu yazı karakterlerinin Piri Reisin yazı karakterleriyle eşleşmediğini ve Kitab-ı Bahriye kitabıyla da eşleşmediğini belgeleri ile ortaya koymuştur. 

    Kitab-ı Bahriye kitabında(cilt 1 sayfa 79): "Haritanın nlatılışı" diye bir bölüm vardır. Burada "Hem pusulayı hem haritayı gerçekten bil çünkü onu Süleyman peygamber gerçekleştirdi. O beni doğruladı. Ona insanlar, cinler, vahşi hayvanlar, kuşlar ve karıncalar tabi olmuştur. Rüzgarlar da tabi olmuştur.Bu hakkın emridir. Bu sözü yabana atma." Piri Reisin Kitab-ı Bahriye kitabını anlattığımızda gerçekler daha da yakın duruyor.
    Dünyayı dolaşmayan bir Osmanlı paşası neden bu hayvanları yaratıkları, insanları buraya çizmişti. Çünkü Süleyman peygamberin ilmini burada anlatmak istemiştir. 
    Daha da şaşırmaya hazır mıyız?
  "Şimdi bilinmelidir ki harita ermişlerin işidir. Bunun sıradan insan işi olduğun söylemeyininiz. Çünkü harita da gösterilenler gerçektir. Onların kıl kadar hatası yoktur."
   Piri Reis 1513 yılında kendisinin kıl kadar hatası olmadığını Kitab-ı Bahriye kitabında zaten söylemiştir. Bu bilgilerden sonra diğer haritalardan nasıl yaralandı denilebilir ki ya da Klombla nasıl ilişkilendirilebilir ki. 
    Piri Reis Kitab-ı Bahriyesinde bu konuya da değinmiştir. Klombun hırsız bir denizci olduğunu söyler. Mısır İskendiriye Kütüphanesinden Büyük İskender'e ait el yazma kitaplarını çaldığını kendi ülkelerine kaçırdığını İspanya beyine giderek " Bana üç tane gemi verin o yerlerı gidip bulayım" diye telkinde bulunduğundan söz eder kitabı bahriyesinde.
      Klomb Barteleama adı verilen arkadaşı ile bu çaldığı kitabı kendi diline çeviriyor bu kitapta yeni kıtanın keşfine ait bilgiler bulunmaktadır. Piri Reisin kitabında yazdığı; İskenderiye Kütüphanesinden çalınan kitaplardır. Bizi yeni kıtaya götüren adımlar ve dahasıda var. 
   Klombun suanda Fransız Milli Kütüphanesinde günlükleri vardır. Bu günlüklerden bir tanesi."Rodrigo De Triana sıradan bir tayfa değildi Osmanlı Deniz Kuvvetlerine mensuptur. Dinini gizlemek zorundaydı. Onun müslüman olduğunu benden başka bilen yoktu. Geceleri pek az uyur haritalar üzerinde rota hesapları yapardı. Bu yaptığı hesapların birer kopyasını çaldım. Keşfin şerefini bir müslümana kaptırmamak için gerçeği açıklamadım." 
      Rodrigo De Triana Osmanlı istihbarat ajanıdır. İspanya da konuşlanmış Osmanlı subayıdır. Haritada bir bölümde ismi verilmeden birinden bahsediyordu Piri Reis " Merhum Kemalin (amcası) İspanyalı bir kölesi vardı bu hizmetkar merhum Gazi Kemalin talimatıyla Klomb ile beraber 3 defa yeni kıtayı seyehat etmiştir." Metin Soylu araştırmaları sonunda o kölenin Rodrigo De Triana olduğunu ortaya çıkartıyor.
      Özetleyecek olursak Klomb, İskenderiye Kütüphanesinden çaldığı kitaplarda var olan haritalarla keşfetmiştir yeni kıtayı. O zaman yeni bir harita çizmesine gerek var mıdır? Kendİsi keşfedilen o yerlerde altın avına çıkmıştır. Oradaki kızılderileri öldürmekle meşguldü.Bu eser Klombdan çalınmamıştır aksine veriler Rodrigo De Triana aracılığı ile piri reise getirilmiştir osmanlı istihbarat ajaının çizmiş olduğu bilgileri aldığın kendisi günlüklerinde bizzat söylemektedir zaten.
    1500'lü yılların istihbarat kitabı olduğu düşünülen Kitab-ı Bahriye'yi Piri Reis Kanuni Sultan Süleyman'a hediye etmiştir. (güvenlik tedbiri vardır.) 
     Kısaca yeni edinilen başka bir bilgiye de değinmek istiyorum. 
      


    Harita da üç tane  küçük rüzgar hatları olduğunu görüyoruz. Haritada manyetik alanların bulunduğu bu küçük rüzgar hatları dediğimiz yerler şeytan üçgeninin bulunduğu yere yakın bir bölgededir. Eskilerden de bilindiği üzere dünyanın bazı yerlerinde enerji hatları vardır bu hatlarla birlikte dünya hem korunur kendi içinde hemde başka boyutlara açıldığı söylenir.
     Bu konuyu açacak olursak;(cilt 1 sayfa 73) Piri Reisin enerji ızgaraları hakkında söyledikleri Şunlardır Kitab-ı Bahriyesinde; "Benim haritamda yuvarlak daireler rüzgar gülüdür.Yine bu 16 dan başka bir 16 daha vardır ancak onlar bu rüzgarlardan olmayıp birer yoldur. Böylece her tarafa yol almak için 32 bahis olur."(dairelerin içindeki çizgiler 16 tanedir). Bu küçük yuvarlıkların enerji kapıları olduğunu ispatlıyor o bunlara yol demiş.Bu yollar üzerinden başka bir ülkeye daha hızlı, pratik geçişlerin yapılabileceğini söylemiştir Piri Reis. 
    Tüm bilgileri araştıran, yorumlayan Metin SOYLU'ya teşekkürler. Bende farkındalık yarattı sizlere de yaratmasını umuyorum.
     Kitab-ı Bahriye kitabında daha nice şifreler vardır çözebilmek dileğiyle.

Hiç yorum yok:

PİRİ REİS'İN 500 YILLIK GİZEMLİ HARİTASI

       Deniz savaşlarındaki başarılarıyla ve önemli katkıları ile tanınan Piri Reis'in 1513 yılında çizdiği dünya haritasının gizemleri ...